Bine ai venit pe Digital-Print.ro!

 

Termeni si Conditiile ce urmeaza sunt regulile de utilizare a site-ului www.digital-print.ro

 

Confidentialitatea si prelucrarea datelor cu caracter personal legate de site sunt guvernate de Politica de confidentialitate revizuita conform cerintelor GDPR - Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, care completeaza sectiunea Termeni si Conditii.

Aceasta pagina web reprezinta un document legal si face parte din site-ul digital-print.ro, site detinut de SC Sprinter Promotion SRL cu sediul social in Bucuresti, Str. Victor Manu 49, sector 2 si punct de lucru in Bucuresti, Str. Ion Minulescu 67-93, sector 2, identificata cu J40/9975/2001 la si RO14323508.

Prin utilizarea site-ului, utilizatorul isi exprima acordul cu termenii si conditiile descrise in continuare.

 

1. DEFINITII SI SERVICII OFERITE

Prin termenii utilizati in continuare intelegem: 

Vanzator - Sprinter Promotion SRL cu sediul social in Bucuresti, Str. Victor Manu 49, sector 2 si punct de lucru in Bucuresti, Str. Ion Minulescu 67-93, sector 2, identificata cu J40/9975/2001 la Registrul Comertului si cod fiscal RO14323508.

Cumparator – persoana juridica ce efectueaza o Comanda. 

Client –persoana juridica care are sau primeste acces la Continut si care plaseaza o comanda, fiind de accord cu termenii si conditiile stipulate.

Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv acele documente si servicii mentionate in Comanda, care urmeaza sa fie furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda - un document electronic ce intervine intre Vanzator si Cumparator prin intermediul caruia Vanzatorul isi da acordul de livrare a Bunurilor si Serviciilor, iar Cumparatorul este de acord cu primirea Bunurilor si a Serviciilor si cu plata acestora.

Specificatii - toate caracteristicile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt prevazute in Comanda.

Utilizator – orice persoană fizică ce accesează Site-ul în vederea consultării ofertei comerciale a deținatorului de Site, indiferent dacă plasează sau nu o Comandă pentru cumpărarea de produse/servicii; 

Conținut – toate informațiile publicate pe Site care pot fi vizualizate/accesate prin utilizarea unui echipament electronic.

Site – domeniul www.digital-print.ro si subdomeniile acestuia.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

 Cont – sectiune din Site ce este compusa dintr-o adresa de e-mail si o parola care permit Cumparatorului transmiterea/ inregistrarea/urmarirea Comenzii si care contine informatii despre acesta si despre istoricul Cumparatorului in Site.

Newsletter – mijloc de informare, exclusiv electronic, prin posta electronica, asupra Bunurilor si Serviciilor si/sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.

Bun de Tipar – acceptarea de catre client a machete trimise pe e-mail in scris.

Termen de livrare – numarul de zile sau data la care va fi gata comanda la furnizor.

 

 2. COMANDA

Prin lansarea unei comenzi (e-mail sau telefon) pe site-ul www.digital-print.ro,  Cumparatorul este de acord cu modalitatea de comunicare (telefonica sau prin e-mail) prin intermediul careia Vanzatorul isi desfasoara operatiunile comerciale.

Pentru a putea plasa o Comandă, Utilizatorul se va înregistra pe Site ca potențial Client. În acest sens vă obligaţi și garantaţi că furnizaţi date reale, exacte și complete, astfel cum se solicita prin formularul de înregistrare.
Deținătorul Site-ului își rezerva dreptul (nu și obligaţia) de a verifica autenticitatea datelor de înregistrare ale Utilizatorilor referitoare la existenţa acestora.

Prin acceptarea termenilor și condiţiilor, Utilizatorul își exprimă acordul pentru eventualele verificări ce vor fi efectuate ca măsură de siguranţă pentru realitatea și exactitatea datelor furnizate.
În cazul în care se constată că informaţiile puse la dispoziţie de Utilizator sunt inexacte sau neconforme celor furnizate de organele în drept, deținatorul Site-ului își rezerva dreptul de a suspenda sau a sista accesul Utilizatorului la serviciile Site-ului și de a refuza încercările curente sau viitoare de a comanda produse/servicii oferite pe Site.
Prin accesarea Site-ului și a serviciilor puse la dispoziţie, utilizatorul garantează că oferă deținătorului Site-ului date corecte, fiind unicul responsabil pentru informaţiile furnizate.

Produsele aflate în oferta magazinului online se pot vinde numai în baza unei Comenzi. Comanda se va procesa conform prevederilor de mai jos.
ATENȚIE!!! O Comandă neconfirmată nu presupune o rezervare a produselor.
O Comandă plasată pe Site cuprinde:
- bunurile/serviciile regăsite în oferta magazinului online;
- mențiuni clare cu privire la datele de facturare, livrare precum și alte mențiuni special

- machetele grafice trimise de client

- alte specificații ale Cumpărătorului.

Notificarea pe care o primeste Cumparatorul, dupa ce efectueaza Comanda are rol informativ si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail).

Pentru motive justificate, Vanzatorul are dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. In aceasta situatie, va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii.

O comanda este considerata confirmata in momentul in care avem Bunul de Tipar final al clientului, detaliile de plata si livrare sunt stabilite si vi se comunica un termen de livrare pe e-mail/telefon.

Clientul/Cumparatorul este cel care trebuie sa-si de-a acordul asupra graficii prin oferirea bunului de tipar. Vanzatorul nu este responsabil pentru eventualele greseli, grafice sau de text, din bunul de tipar, acestea intra in sarcina Clientului/Cumparatorului.

Comenzile sunt procesate și onorate în ordinea cronologică în care au fost înregistrate. Preluarea Comenzilor are loc în limita programului de lucru, de luni până vineri în intervalul 9-17;

Pasii in procesarea comenzilor:

- preluarea comenzii si verificarea datelor inscrise in comanda.

- trimiterea Bunului de Tipar (BT) catre client pe e-mail-ul comunicat de acesta

- daca este cazul se trimit modificari ulterioare pana la acceptarea machete de catre client

- telefonic, se verifica datele de livrare, plata datele de facturare si orice alte infromatii sunt necesare.

- telefonic sau pe e-mail se confirma procesarea comenzii si se stabileste un termen de livrare.

- la termenul de livrare se adauga timpul necesar transportului in functie de varianta aleasa.

Vânzătorul poate anula Comanda efectuată de către Cumpărător, în urma unei notificări prealabile adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație ulterioară a vreunei părți față de cealaltă sau fără ca vreo parte să poată pretinde celeilalte daune-interese in următoarele cazuri:
a. neacceptarea de către banca emitentă a cardului Cumpărătorului, a tranzacției, în cazul plății online;
b. invalidarea tranzacției de către procesatorul de carduri în cazul plăților online;
c. datele furnizate de către Client/Cumpărător în cadrul formularului de pe Site sunt incomplete și/sau incorecte;

d. grafica trimisa de client pentru realizarea Bunurilor sau pentru oferirea de Servicii nu este conforma cu cerintele comunicate de catre Vanzator;

e. Cumparatorul nu a oferit bunul de tipar in 14 zile lucratoare;

f. Vanzatorul nu poate respecta timpii de executie specificati de Cumparator;

 Comanda este considerate anulata, clientul fiind informat pe e-mail.

În cazul în care un produs și/sau serviciu comandat de către Cumpărător nu poate fi livrat din orice motiv de către Vânzător, acesta va informa Cumpărătorul și va returna acestuia contravaloarea produsului și/sau serviciului, în termen de maxim 7 (șapte) zile de la data la care Vânzătorul a luat la cunoștință acest fapt sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

 

In cazul in care Vanzatorul si-a dat acordul vis-a-vis de comanda, a confirmat-o, acest lucru implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata in momentul in care exista o confirmare verbala (prin telefon) sau electronica (prin e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator si se comunica acestuia timpii de executie si livrare a produselor. In niciun moment, o comanda ce nu este confirmata de catre Vanzator nu va fi considerata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare doar in momentul in care Vanzatorul a confirmat Comanda. Confirmarea Comenzii se va face prin telefon sau prin e-mail. Termenii si conditiile generale de vanzare stau la baza Contractului incheiat.

Informatiile prezentate prin intermediul site-ului au caracter informativ, putand fi modificate de catre Vanzator, fara un anunt prealabil. De asemenea, din motive ce tin de spatiu si de coerenta informatiei, descrierile anumitor produse/servicii pot fi incomplete, insa Vanzatorul face eforturi sa prezinte cele mai relevante informatii referitoare la acestea.

 

3. PRETUL

Prețurile produselor sunt actualizate de către magazinul online pe măsura primirii informațiilor de la furnizori. Prețurile din Comenzi sunt valabile până la data modificării prețurilor de achiziție comunicate de către furnizori. În cazul în care prețurile sau alte detalii referitoare la produse au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului că au fost introduse greșit în baza de date, Cumpărătorul recunoaște Vânzătorului dreptul de a anula Comenzile (solicitări de produse ce nu au fost confirmate) ce conțin aceste produse și de a anunța clienții în cel mai scurt timp despre eroarea apărută.

 

4. LIVRAREA

Mai multe informatii despre livrarea produselor gasiti in sectiunea Livrarea comenzilor. Termenele de livrare vor fi comunicate telefonic sau prin e-mail după confirmarea comenzii. Pot apărea întârzieri în livrare cauzate de epuizarea stocului aflat la furnizori, volumul de lucru, probleme tehnice interne sau factori externi. După recepționarea Comenzii se recomandă verificarea produselor pentru a nu prezenta defecțiuni fizice sau neconformități în raport de specificațiile comenzii.

Livrarea se poate face astfel:

- ridicare de la sediul nostrum de la adresa Str. Ion Minulescu 67-93, sector 3, Bucuresti (in incinta fabricii Flaros)

- trimiterea prin Fan Curier cu plata la destinatie a curierului (in cazul in care aveti contract cu acest curier)

- trimiterea prin curierul nostru contra cost. Pe facture suma aferenta va aparea scrisa ca “transport”

- livrarea Superurgenta pentru Bucuresti cu livrare a 2-a zi dupa Bunul de Tipar.

Cumparatorul trebuie sa furnizeze in momentul plasarii Comenzii adresele de facturare si livrare reale si corecte.

 

 

5. FACTURARE ȘI PLATĂ

Tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt afisate in lei (RON) si nu includ T.V.A. Produsele afisate pe Site sunt supuse taxei pe valoare adaugata din Romania. Valoarea TVA-ului este adaugat in comanda finala. Faptul ca pretul nu contine TVA este specificat la fiecare produs in parte. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt specificate în fiecare Comandă. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factură pentru bunurile și/sau serviciile livrate, Cumpărătorul obligându-se să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.
Vânzătorul va transmite Cumpărătorului factură aferentă Comenzii în format electronic, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în contul său creat pe Site.

In cazul Bunurilor si/sau Serviciilor achitate prin ordin de plata sau prin plata directa in contul curent al Vanzatorului, livrarea acestora se va face dupa ce plata a fost confirmata.

Transferul proprietatii asupra Bunurilor si Serviciilor are loc in momentul in care Cumparatorul realizeaza plata respectand indicatiile din comanda. In momentul in care produsele sunt livrate prin curier, agentul de livrari nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior acesteia si dupa achitarea eventualei contravalori a produselor.

Cumparatorul va realiza plata Bunurilor si/sau Serviciilor achizitionate prin urmatoarele modalitati:

- pentru sume de pana in 500 ron + TVA plata ramburs la livrare sau cu ordin de plata inainte de inceperea productiei 

- Pentru sumele de peste 500 lei + TVA: 50% avans in numerar sau OP si 50% cu ramburs sau OP SAU 100% cu ordin de plata inainte de livrare.

Datele beneficiarului platii:

Sprinter Promotion SRL

Cod fiscal - RO 14323508

Banca Unicredit

RO 55 BACX 0000003003741000

Societatea Sprinter Promotion S.R.L. are dreptul de a refuza o Comanda sau de a refuza efectuarea unei livrari ce vine din partea unui Client/Cumparator cu care a existat un litigiu anterior referitor la efectuarea unei plati anterioare.

Vanzatorul are dreptul de a analiza si verifica Comenzile efectuate anterior de catre Cumparator pentru a lupta impotriva fraudei si in acest sens isi rezerva posibilitatea de a cere Cumparatorului orice acte justificative considerate utile. Vanzatorul, in momentul finalizarii procedurii de verificare, isi rezerva dreptul de suspendare sau anulare a Comenzii sau a livrarii, in situatia in care analiza realizata lasa urme de indoiala asupra caracterului fraudulos al comenzii in raport cu un tert, Vanzatorul nu este responsabil in caz de utilizare frauduloasa a unor mijloace de plata ce nu au fost detectate de catre aceasta procedura.

 

 6. GARANȚIA SI RETURNAREA PRODUSELOR

Conform art. 10 din Ordonanta 130/2000, nu se pot returna produsele personalizate la cererea clientilor.

In situatia in care, Clientul/Cumparatorul nu este sigur de calitatea Bunurilor si/sau Serviciilor oferite de Vanzator, Sprinter Promotion SRL ofera posibilitatea ca inainte de trimitearea graficii in productie, Cumparatorulde sa comande o mostra de print.

Nu se considera defect de printare diferenta de nuanta; exista posibilitaea ca pe ecranul calculatorului culoarea sa fie mai inchisa sau mai deschisa deoarece modelul de culoare utilizat de acest dispozitiv este RGB, iar pentru tipar in policromie, modelul de culoare folosit este CMYK.

Toate produsele comercializate de către magazinul online beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și condițiilor comerciale ale producătorilor și distribuitorilor.
Condițiile de garanție sunt în conformitate cu prevederile Legii 449/2003 și O.G 21/1992 cu modificările ulterioare. Conform Legii 449/2003 „în cazul lipsei conformității, consumatorul are dreptul de a solicita vânzătorului în primul rând repararea produsului sau are dreptul de a solicita înlocuirea produsului, în fiecare caz fără plată, cu excepția situației în care măsura este imposibilă sau disproporționată”.  Persoanele juridice nu intră sub incidenta celor două legi menționate anterior.

În conformitate cu prevederile art. 16 din O.U.G. nr. 34/2014, sunt exceptate de la dreptul de retragere produsele comandate și/sau confecţionate după specificaţiile prezentate de consumator sau personalizate în mod clar; produsele susceptibile a se deteriora sau a expira rapid; produsele care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă; produsele care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

 

7. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

Continutul Site-ului este proprietatea exclusiva a Vanzatorului, toate drepturile obtinute in acest sens, in mod direct sau indirect (prin intermediul unor licente de utilizare si/sau publicare), fiindu-i rezervate acestuia. 

Continutul Site-ului nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis in orice forma catre terte parti, incluzand forma electronica, fara permisiunea anterioara scrisa a Vanzatorului.

Vanzatorul are dreptul de a aduce modificari asupra Continutului si structurii Site-ului fara a fi nevoie de preaviz.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a afisa pe Site, cu titlul de prezentare, imagini cu produsele realizate de catre acesta pornind de la grafica Cumparatorului.

Orice fel de Continut transmis catre Vanzator de catre Client/Cumparator prin orice forma de comunicare (electronica, telefonica etc) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului si/sau angajatului care a intermediate transferal de Continut.

Vanzatorul nu este responsabil pentru grafica trimisa de Client/Cumparator pentru realizarea Bunurilor si/sau Serviciilor. Raspunderea asupra imaginii(lor), conceptului (conceptelor) trimis(e) si a tuturor elementelor (grafice sau text) ce vor fi folosite in realizarea materialelor tipografice revine exclusiv Clientului/Cumparatorului. Cumparatorul este proprietarul imaginii(lor), conceptului (conceptelor) trimis(e) si si a tuturor elementelor (grafice sau text), el fiind cel care-si asuma raspunderea ca acestea sunt in conformitate cu legile, statuturile si ordonantele in vigoare, nu violeaza si nici nu au violat drepturile oricarei persoane fizice sau juridice.

Deținatorul Site-ului își rezervă dreptul de a modifica sau întrerupe, temporar sau permanent, accesul la Site (în totalitate sau numai în parte). În acest caz, deținătorul Site-ului nu este răspunzător faţă de Utilizator sau faţă de o terţă persoană pentru orice modificare, suspendare sau întrerupere a serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.

 

8. RASPUNDERE

Utilizatorul/Clientul/Cumparatorul, prin crearea si utilizarea Contului, isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de acces in Cont (user-ul si parola) si este responsabil de actiunile derulate prin intermediul Contului sau.

Prin crearea Contului, utilizarea Continutului sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/Cumparatorul accepta in mod express si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului.

Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-ului se realizeaza in momentul bifarii checkbox-ului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea unei Comenzii.

 

9. CONFIDENTIALITATE

In conformitate cu Legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si cu cerintele (GDPR) Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date, Sprinter Promotion Srl are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate de catre Client/Cumparator. Mai multe detali pot fi gasite in Politica de confidentialitate .

 Temeiul legal pentru prelucrarea datelor oferite voluntar prin completarea si trimiterea formularelor, prin completarea campurilor obligatorii pentru plasarea unei comenzi sau prin contactarea noastra in orice mod, temeiul legal este reprezentat de urmatoarele articole din Legea nr. 677/2001 si din din Regulamentul (UE) 679/2016:

 - „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale a operatorului” (art. 5 alin. 2 lit. (c) din Legea nr. 677/2001)

 - „prelucrarea este necesara in vederea indeplinirii unei obligatii legale care ii revine operatorului” (art. 6 alin. (1) lit. c din Regulamentul (UE) 679/2016)

 - „pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate înainte de incheierea unui contract” (art. 6 alin. (1) lit. b din Regulamentul (UE) 679/2016).

Datele cu caracter personal pe care Clientul/Cumparatorul le furnizeaza sunt prelucrate in mod legal, echitabil si transparent fata de persoana vizata fiind limitate la ceea ce este necesar in raport cu scopurile in care sunt prelucrate, urmarind astfel sa reducem la minimum datele colectate.

 Furnizarea datelor este necesara pentru:

 - comunicarea cu Clientul/Cumparatorul privind unele aspecte ce tin de Comanda si/sau de Bunurile/Serviciile achizitionate: confirmarea comenzii, a timpilor de executie, facturarea, expedierea Bunurilor si/sau Serviciilor achizitionate, rezolvarea a problemelor ce pot aparea cu privire la o Comanda;

 - in scopul livrarii Bunurilor si/sau Serviciilor achizitionate, datele cu caracter personal urmeaza sa fie comunicate companiei de curierat rapid care se va ocupa de livrarea produselor;

 - trimiterea de Newslettere prin intermediul postei electronice, insa numai in situatia in care ti-ai dat consimtamantul in prealabil.

Prin furnizarea datelor cu caracter personal, Clientul/Cumparatorul accepta ca datele sale sa fie incluse in baza de date a Sprinter Promotion si, in acelasi timp, isi da acordul expres si neechivoc ca aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus la punctul 10.3. sin in baza temeiului legal prevazut de articolul 6, alin. (1) lit. (c) si (b) din Regulamentul (UE) 679/2016.

Prin citirea acestui Document, Clientul/Cumparatorul a luat la cunostinta faptul ca ii sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul de acces al persoanei vizate, dreptul de retragere a consimtamantului, dreptul de a depune o plangere in fata unei autoritati de supraveghere, dreptul de a te adresa justitiei, dreptul la rectificare, dreptul la stergerea datelor sau „dreptul de a fi uitat”, dreptul la restrictionarea prelucrarii, dreptul la portabilitatea datelor

Datele cu caracter personal furnizate de Client/Cumparator pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

In momentul in care Cumparatorul a transmis informatii sau materiale prin intermediul acestui Site sau prin posta electronica, necesare realizarii Bunurilor si/sau Serviciilor achizitionate, Vanzatorul are dreptul de a le afisa pe Site si in materialele de marketing, promovare cu titlul de prezentare.

 

 10. DISPONIBILITATE

 In cazul in care unul dintre Bunurile si/sau Serviciile comandate nu este disponibil, Vanzatorul se angajeaza sa comunice Cumparatorului acest lucru prin intermediul postei electronice intr-un interval de 3 zile de la plasarea Comenzii pe Site.